Очилата с кауза- Etnia Barcelona

артистични очила

Във времена, когато природата си взе почивка от нас, всеки успя да остане с мислите си. Зачуди се какво  наистина е щастие , колко важни са простите неща , колко необикновен е светът. Замисли ли се в коя кауза се припозна?

За нас, това са очилата с кауза.

Защо да не може да съчетаем неотложната нужда с висока стойност и значимост. Отговорните брандове залагат на очила изработени от натурални материали, например Etnia Barcelonа, изработват рамки от ацетат, който съдържа  98% памук. Плюсовете на този материал са големи и за техния ползвател – леки, удобни и същевременно издръжливи.

От друга страна прозрачността на материала го прави идеален за нанасяне на всевъзможни модни щрихи. Брандът винаги е бил воден от изкуството, не е тайна , че цветовете в  моделите им са  от произведения на изкуството като „ Целувката“ на Густав Климт, вдъхновена от византийските мозайки, „Свободата на народа“ от Йожен Дьолакроа, посветена на събитията от 28 юли 1830 г. в Париж, „Дамата с хермелина“ от Леонардо да Винчи, нарисувана с маслени бои върху дърво в края на 15 век.

Изтънчеността на бранда не спира до тук. Стъклената колекция на Барберини, обогатена с венецианско стъкло, датирано от Ренесанса, Барока, и най- вече от златните векове на Мурано, вдъхновяват  Etnia Barcelona да заложат на минерални  лещи. Солидният аморфен минерал, от които са изработени има две водещи ползи – пропуска по- голяма част от видимата светлина, иначе казано виждаме по- ясно, и притежава по- голяма прозрачност. Техни недостатъци остават лесната чупливост и тежест.

Стъклото от край време е  изкуство, изкуство останало във вековете .

Производството на стъкло започва в Северна Италия в началото на миналото хилядолетие. Заслугата се преписва на монасите бенедектинци. Първият документ потвърждаващ стъклопроизводството е от Венеция от далечната 981 г. По това време  се произвеждат вече и прозрачно стъкло, което се използва за направата на оптични лещи.Богатите разцветки на стъклата те пренасят в нов свят , свят, в който буквално можеш да си сложиш розовите очила.

Други популярни материали лещи на слънчеви очила са органични и поликарбонатни лещи.

В колекцията си от 2019 Furla  заложи на поликарбоната като материал, той притежава по – добри оптични свойства от органичното стъкло, доближава се до минералното , но тежи в пъти по- малко. Материалът е изключително подходящ за детските очи. Все пак всички знаем колко палави са децата ни и колко здрави трябва да са очилата им.

Веществото поликарбонат е открито случайно от изобретателя Алфред  Ейнхорн в края на 19 век. Откритието не получило признание и е взето за вредно.  През 1953, Шнел преоткрива поликарбонат. Това съединение се оказва , че няма аналози сред термопластите. Няколко дни по- късно Даниел Фокс също достига до материалът поликарбонат. Възниква спорна ситуация. Години по- късно започва  и неговата употреба в оптичната индустрия.

И сега, след като научихме толкова за нашите слънчеви очила, дали да не се замислим за своята кауза. В крайна сметка всеки детайл е от значение, всичко, което носим , виждаме и използваме има своята история и особеност. Тайната е да открием своята идентичност и да изберем най- подходящото за нас, какво ни описва  най -добре. В кой разказ се разпознаваме . Коя история искаме да разкажем на света .

Можем да носим очилата си с кауза , като моден аксесоар или просто така. Важното е да вземем осъзнато решение.

Аз избирам да се боря за по- чист свят , защото вярвам че всичко е в моите ръце!

Беше ли полезно?

Моля, оценете ни!

Оценка 3.7 / 5. Гласували: 3

Оценете първи!

Забавлявайте се с нас!

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжалявам, че прочетенето не ви хареса!

Помогнете ни да я подобрим!

Как можем да подобрим тази статия?