А ти колко креативен си, когато си счупиш очилата?

ремонт на очила

Днес е време да се посмеем заедно и да се насладим на човешката креативност.

Както знаем носенето на очила крие рискове и изисква стриктна поддръжка. На всеки от нас се случвало да повреди очилата си по един или друг начин.  Ето и топ 8 ремонтни дейности и приложения на очила, направени от клиенти:

Клечката за зъби- винтът на 21 век.

Да, правилно разбрахте много от нас, не веднъж са използвали, така лесно достъпната клечка за зъби, като винт, която временно да задържи дръжката на очилата на мястото и. По-креативните използват, често, кламер или друга подръчна телчица. Понякога този временен ремонт, става постоянен. В крайна сметка това е най-логичният ремонт, в случай на нужда.

Тиксото събира всичко. Най-вече две половини на очилата.

За тези, от нас, които незнайно как намират очилата си счупени на две, от невинни детски ръчички, тиксото е най- добрият приятел. Така отново успяваш да събереш двете разделени половини. За съжаление при такова счупване в областта на моста на очилата, дори оптиците са безсилни. В такъв случай, вероятно ще ви се наложи да смените рамката си с нова или ако сте късметлии, може да се разминете със закупуването само на мост за очила( онази телчица, която се намира върху носа, свързва двете диоптрични стъкла и в крайщата си има силиконови наносници. Това е и на-драматичното счупване на очила, пред което човешката креативност е безсилна.

Памук вместо наносници (нели– онези меки частици, на които се опира металната рамката върху носът ни.)

Това е най-често подменяният елемент на очилата. Те често се зацапват и отстраняването на мръсотия е невъзможно, затова е добре на определен период от време да ги заменяте с нови. Има очила, които са с метални наносници или пластмасови. Те са захванати с много малки винтчета и това, често е причина за загубата им. Но все пак креативният гении, намира решение на всеки казус, а какъв друг символ на удобство и мекота има, по-добър, от памука, разбира се прилежно закрепен с тиксо.

Лак за нокти при обелена рамка.

Боята на някои метални рамки не е особено устойчива и често се бели. Дамите най-добре ще разберат това приложение. Какво пък защо рамката ми за очила да не подхожда на червилото и обувките? Точно така, нанасяте лак върху рамката и тя мигновено сменя цвета си, те пък дизайнерите какво разбират… Това е непрепоръчителен метод, ако мислите да предявите рекламация. Тя със сигурност ще бъде отхвърлена.

Бързосъхнещо лепило, за да се залепят стъкла, които изпадат от рамката.

Ако искаш нещо да задържиш някъде, използваш лепило. По- невидимо е от тиксото и по-лесно за нанасяне. Нищо, че седмица след това, пръстите ти още лепнат. Изпадането на стъклата се получава при изкривяване на рамката. Така, че и да лепим , нищо не променяме, те пак ще паднат. Деформацията на очилата, често е следствие от свалянето им с една ръка или носенето на глава като диадема. Съветвам ви пазете си очилата, те са част от вас.

ремонт на очила1

Почистване на стъкла с препарат за прозорци.

Прилежните домакини не понасят мръсотията. Логиката на жените е известна, тя е всичко друго, но не и логична. Вярно, че диоптричните очила са нашите прозорци към света, но не и в буквален смисъл, така че не използвайте каквито и да е препарати, различни от специализирани спрейчета. Освен ако не искате да постигнете матов ефект и нервна криза, когато предявите рекламация за нарушени покрития.

Очила върху очила.

В един момент нуждата от очила застига всички ни. С напредването на възрастта, необходимостта от очила за далече и близо е неизбежна. Тези, които не са готови да свикнат с прогресивни стъкла, проявяват креативност, като слагат очилата си за четене върху очилата си за далече. Това може би върши работа, но едва ли е удобно.

Джоб за документи вместо маска.

Това иновативно изобретение се наложи през позледните години. Недостига на маски и най-вече тяхната висока цена, подтикна най- креативните да прибегнат до подръчни материали. Нанизвате джоба върху дръжките на рамката, джоба се огъва по формата на очилата и ето ви предпазна маска, малко е неустойчива и си няма лиценз, но може да свърши работа.

Ние хората сме пълни с идеи,  жалко е когато ги използваме само когато разрушим нещо. Колко по- хубаво би било да приложим креативността си в нещо ново, нещо по-добро и полезно.

И все пак пазете очите и очилата си и бъдете отговорни към тях. Така ще избегнете ненужните ремонти.

Беше ли полезно?

Моля, оценете ни!

Оценка 5 / 5. Гласували: 2

Оценете първи!

Забавлявайте се с нас!

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжалявам, че прочетенето не ви хареса!

Помогнете ни да я подобрим!

Как можем да подобрим тази статия?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *