Носите ли цветни очила?

цветни очила

Способността ни да различаваме цветовете идва още от първите месеци след раждането. С развитието на очите ни уменията  да разпознаваме множеството съществуващи нюанси, нараства. Така зрението ни улавя пъстротата, намираща се навсякъде около нас.
Според теорията на Йънг Хелмхолц, усещането за цвят се определя от чувствителността на рецепторните клетки ( колбички )  разположени в ретината. На практика обаче, за да различим цветовете такива каквито ги познаваме, се нуждаем от количествени критерии за психофизическото  им усещане.
През 1665 г. английският физик Исак Нютон насочила тесен сноп слънчева светлина, преминаваща през стъклена призма. При пречупването на светлината тя се разложила на различни нюанси, намиращи се в точно определена последователност- червен, оранжев, жълт, зелен, светло син, тъмно син и виолетов.
Благодарение на цветовете ние формираме образи, асоциации и се вдъхновяваме. Затова от Очилат Свят не веднъж сме казвали, че очите виждат всичко стига да си с правилните очила. 
Заобикалящата ни среда определя психиката, усещанията, чувствата, емоциите и изобщо цялостната ни личност. Ето защо направихме малко проучване за вас: „ Какво казват очилата ви?“

Изберете рамка и разберете какво казва тя за вашата личност?

цветни очила 1

1.Червени очила

Хората , които предпочитат червените очила, обичат да  привличат внимание върху себе си и работата си. Те са харизматични личности , излъчващи доминантност. Целеустремени, но често прекалено амбициозни. Винаги се стремят да бъдат по- добри от конкурентите.
Самочувствието, което притежават и излъчваната жизнерадост ги правят доста привлекателни за противоположния пол. Те са страстни и динамични натури. Но внимавайте да не прекалявате с червените аксесоари и дрехи, тъй като това може да ви доведе до стресови ситуации, разочарование и дори гняв.
Направено е проучване по време на Олимпиада, където бойците облечени в червено побеждавали, тези в синьо,  в 6о % от случаите. За баровете и клубовете, обаче, учени достигнали до заключението, че червените зали привличат по- голям брой клиенти, но в сините, те прекарват повече време.

2. Оранжеви очила

Ако обичате оранжеви очила, то вие сте оптимист и екстроверт. Винаги приятелски настроени и добродушни. Не се колебаете във взимането на трудни решения, но не проявявате агресивност. Вие сте социална личност, която обича купоните и често сте говорителят на групата. Понякога обаче сте склонни да бъдете фукльо.
Вие знаете как да вдъхновите хората и обичате да помагате. Вашата най- силна черта е  дипломатичността. Не съдите хората, а ги приемате такива каквито са, затова често сте най- желаният приятел. Смели сте и винаги очаквате с нетърпение следващото предизвикателство.
Но в работна среда вие сте склонни да страните от другите. Понякога проявявате незаинтересованост и дори егоцентризъм.

3. Жълти очила

Любителите на жълтите очила обичат да разгръщат потенциала си, не се страхуват да заявят себе си и никое препятствие не им се струва непреодолимо. Винаги се стремят към свобода на действие. Открити, креативни и много спонтанни, не пропускат клюките. Любопитни са за нови знания. А интелектуалната им яснота предизвиква възхищението на околните. Винаги са в крак с новостите и обичат джаджите. Не позволяват някой да им казва какво да правят и често се бунтуват срещу стереотипите.  
Проучвания показват, че жълтото подобрява концентрацията и стимулира нервната система. Затова ако се чувствате разсеяни чифт жълти очила ще си насочат в правилната посока.

4. Зелени очила

Зеленото е един от най- харизматичните цветове, също като хората, които ги носят. Те са винаги добронамерени и в помощ на околните. Проучват фактите и не оставят успеха на случайността. Освен уважението, което показват  към хората, те са изключително честолюбиви и уверени във възможностите си.  Имат силно развито чувство за справедливост. Здраво стъпили на земята, със силен авторитет , но и склонни да се налагат.
Хората с такива очила определено знаят как да привлекат вниманието ви и да извлекат най- доброто от вас. Винаги биха ви успокоили и подходили с разбиране към чувствата и емоциите ви.
Но както се казва „ тихите води са най- дълбоки.“ Така че внимавайте с тях и не прекалявайте с добронамереността им.

5. Сини очила

Хората със сини очила са уверени в успеха си, не се нуждаят от потвърждението на околните, за да знаят, че са  успешни. Спокойствието и увереността им  ги правят изключително хармонични.
Имат склонност към дълбоки размишления и емпатия. Често се затварят в себе си и не допускат околните в тяхното царство. Развиват силна привързаност към всичко, с което се захванат. Склонни са да се вманиачават, заради което и губят контрол над ситуацията. Понякога биват отхвърляни от заобикалящата ги среда, но това в никакъв случай не ги обезкуражава.
Проучване гласи, че мозъкът възприема предметите в сини цветове като по- леки, затова и по- малките тежести във фитнес залите са в този цвят.

6. Розови очила

Най- характерно за хората, обичащи розовите очила е тяхната чувствителност. Те са винаги съпричастни с чувствата и емоциите на хората, понякога подхождат наивно в избора си, но успяват да запазят самообладание и да овладеят ситуацията. Страшно чаровни и отдадени с цялото си сърце на работата. Те са потайни и не разкриват себе си напълно.
Когато хората общуват с тях се чувстват в безопасност. Винаги търсят душевния мир и не позволяват на черногледството да ги погълне.
Нюансите на розовото са били свързвани с  кралските особи. Това са били цветовете на лукса и разкоша, затова и хората с розови очила винаги действат с голям размах и класа.

7. Черни очила

Строги, но винаги справедливи, това са хората с черни очила. Те не дават гласност на емоциите и прикриват чувствата си. Понякога се затварят толкова дълбоко в себе си, че отблъскват всички наоколо.
Силният им стремеж да ръководят ги превръща в студени и дистанцирани хора. Те са прекалено сериозни и често „срязват крилат“ на мечтателите.
Случва се да не проявяват толерантност, за което биват тежко осъждани.
Тяхното безкомпромисно им поведение ги превръща в идеалният закрилник, стига да те допуснат до себе си.
Не се подчиняват на никого, но винаги вдъхват доверие и сигурност, що се отнася до бизнес сделките.

8. Кафяви очила

Рамките в този земен нюанс, правят притежателя им нежен и добронамерен. Хората с такъв цвят очила, се чувстват винаги добре в кожата си. Те са чувствителни и нежни. За съжаление им липсва фантазия. Откритото им сърце и чисти подбуди, обаче ги правят желан събеседник. Хората споделят с тях живота си без да се чувстват застрашени.
Кафявото се смята за синоним на мъдростта и е неизменна част от ежедневието ни. Хората с кафяви очила са земни и неподправени, здраво стъпили на земята. Често са пасивни и прекалено практични. Но разчупено с друг нюанс, кафявото може да вдъхне увереност и магнетичност на носещия го.

Очите виждат всичко, а очилата ни показват колко ясен и пъстър е света, затова не се крийте зад скучни очила. Дерзайте и избирайте свежите и пастелни цветове. Бъдете прями, покорявайте върхове.
Аксесоарите подчертават нашата идентичност, но техният цвят разкриват какви сме и какво искаме да кажем на света. Затова носете с лекота цветните си очила.

Беше ли полезно?

Моля, оценете ни!

Оценка 0 / 5. Гласували: 0

Оценете първи!

Забавлявайте се с нас!

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжалявам, че прочетенето не ви хареса!

Помогнете ни да я подобрим!

Как можем да подобрим тази статия?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *