Замъглени очила

Прозрачна рамка за очила

Зимата е един от онези сезони, които будят смесени чувства у хората. Някои са много щастливи заради снежно бялата покривка, други пък не понасят студа.

За хората, които носят очила, зимата е повече мъгла отколкото красота.

 Преминаването от студено на топло винаги е предизвиквало запотяване на диоптричните стъкла. Дори когато отпивате глътка чай, може да се сблъскате с този казус. За щастие има трикове, чрез които да намалите този ефект.

Как да избегнем замъглените стъкла през зимата?

Сапун

Един лесно достъпен трик е да създадете предпазен филтър от сапун. За начало почистете стъклата на очилата много добре, може с хладка вода и микрофифърна кърпичка или специализиран спрей за очила. Втрийте върху външната и вътрешна повърхност на лещите. Може да използвате и течен сапун. Сложете малка капка от почистващия продукт от двете страни. След като разнесете добре препарата, изчакайте да изсъхне и почистете с хавлиена или микрофибърна кърпа. Много внимавайте да не повредите стъклата си. След като поставите ръчно „ покритие против изпотяване“ при следващо преминаване от вън на стайна температура, ефектът на замъглени стъкла ще е много по- бърз. Имайте предвид, че ако не втриете добре сапуна, стъклата може да изглеждат зацапани и да не виждате достатъчно добре.

Крем за бръснене​

Кремът за бръснене има същото въздействие както течният сапун. Но е продукт, който може и да нямате у дома. Не нанасяйте голямо количество. Само малко пяна за бръснене е достатъчна, за да предотвратите появата на конденз по стъклата на очилата си.

Лимон

Отрежете парче лимон и втрийте внимателно върху лещите. Изчакайте и подсушете с кърпа за очила. Този метод е много рискован, тъй като киселинността на лимона може да увреди рамката. Затова използвайте малко количество и наблюдавайте внимателно процеса. От друга страна за дълго ще се отървете от запотените стъкла.

Картоф

Отрежете малък резен картоф и го втрийте от вътрешната страна на лещата. Оставете да изсъхне и почистете внимателно очилата. Така създавате тънък слой, който ще ви предпази от замъглени стъкла. Повтаряйте процедурата редовно.

Носете маска с точен размер

Предвид противоепидемичните мерки, носенето на маска е един от основните фактори, влияещи на запотяването на диоптричните очила. За да намалите това въздействие, поставяйте маската си плътно прилепнала до носа. Така ще избегнете преминаването на топъл въздух към очилата.

Използвайте подходящи продукти

Ако все пак не искате да експериментирате, но очилата ви се замъгляват и при други обстоятелства, тъй като ги носите постоянно. Изберете качествени стъкла с подходящо покритие против запотяване. Използвайте специализиран спрей, за да получите наистина желаният ефект. Така при следващо отваряне на фурната ще успеете да видите до къде сте стигнали с готвенето.

Беше ли полезно?

Моля, оценете ни!

Оценка 0 / 5. Гласували: 0

Оценете първи!

Забавлявайте се с нас!

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжалявам, че прочетенето не ви хареса!

Помогнете ни да я подобрим!

Как можем да подобрим тази статия?