Соларизация на очите

жена с шапка

Какво ще откриете в статията?

Днес ще засегнем една любопитна тема, а по- точно соларизацията на очите. По- просто обяснено това е изграждане на умението на очите да се адаптират бързо към силната слънчева светлина, без това да предизвиква у вас, усещане за заслепяване и нужда да присвиете очи веднага щом се покажете навън.
Техниката дължим на прочутият офталмолог д-р Уилям Хорацио Бейтс.

Д-р Уилям Хорацио Бейтс (1860-1930)

Уилям Бейтс е роден на 23 декември 1860 г. в Ню арк – щата Ню Джърси. Той посвещава целият си живот на офталмологията, като прави изумителни открития в тази област.
Получава медицинско образование в Корнел и се дипломира през 1885 г. Известно време работи като помощник лекар в болница за проблеми със слух и зрение в Ню Йорк. Преподава офталмология.
По време на лекарската си практика, той  изследва причините за възникването на очните болести както и начина, по който функционира зрителния апарат.
През 1919 г. Бейтс публикува книгата „Методът на Бейтс за подобряване на зрението без очила“, където описва нов метод за профилактика и лечение на очни заболявания.

Соларизация на очите

След като разбрахме стремежа на Бейтс към по- добро зрение ,можем да преминем към техниката за соларизация на очите и да видим в какво точно се състои тя.
Това е метод, чрез, който се освобождаваме от страха от светлината и подобряваме зрението си.

Начало…

За да избегнем заслепяването, започваме с излагане на слънчева светлина със затворени очи. При чести повторения и упорит труд, до толкова ще свикнете със светлината, че няма да усещате нуждата от затъмнени очила. С практикуването на това упражнение вие ще виждате еднакво добре и на силна и на слаба осветеност.
Ако решите да започнете упражнението през зимата или облачно време, може да използвате лампа с мощност 150-200 вата. Важно е да знаете, че използването на инфрачервени и ултравиолетови лампи е строго забранено!

Първо :

Изберете място на открито където да има сянка, но и слънчева светлина. Настанете се удобно и разположете тялото си така, че половината от него да е скрито от слънцето, а другата изложено на него.

Второ:

  • Започнете бавно завъртане на главата, за да редувате светлина със сянка.
  • След това затворете очи и изложете лицето си обърнато към слънчевата светлина. Необходими са ви около 30 секунди като за начало. Ако усетите дискомфорт или болка направете почивка като останете със затворени клепачи, но поставете върху тях дланите си за няколко минути. Това се нарича „ палминг“. Не притискайте очните ябълки!
  • След като издържите 30 секунди направете палминг и повторете упражнението още 3 пъти, разпределени в деня. Не е необходимо да бъдат един след друг.

Трето:


Всеки ден увеличавайте времето като достигнете до 20 минутен сеанс.
За по- равномерно въздействие на светлината върху очите, използвайте движението на главата, като чертаете въображаем кръг или осмица. Бъдете отпуснати и позволете на въображението ви да се развихри.

Според Бейст, за да бъде успешна соларизацията на очите е необходимо да се откажете напълно от слънчевите очила. Но пак според него тяхното използване е задължително при ослепителен сняг и в тропиците.

Бонус ! Метода на Бейтс за подобряване на зрението

Според него влошеното зрение е предизвикано от непрестанно напрежение. Той смята, че отпуснатите очи и ведрият мозък могат да функционират в синхрон. Затова първо се учим да отпускаме очите си, след това тялото, а накрая и двете едновременно.

Фокусиране

Вземете предмет и го доближете до очите си, така че да го виждате идеално, след това го приближете максимално до очите си, докато загубите ясно виждане, Отдалечете и повторете упражнението шест пъти, сутрин обед и вечер.

Завъртане на очите

Имитирайте движението на часовника с очите си. Завъртете 10 пъти е едната посока и повторете още 10 в другата.

Мини дрямка

Затворете очи и опитайте да отпуснете всички мускули на лицето като започвате от челото, скулите, мускулите около устата и накрая клепачите.

Дайте почивка на очите си като оставите погледа си да се рее в пространството.

За Очилат Свят остава любопитството дали ще успеем да усвоим техниката на Бейтс за соларизация на очите и ще намалим ли умората, чрез метода му за почивка.

Беше ли полезно?

Моля, оценете ни!

Оценка 5 / 5. Гласували: 2

Оценете първи!

Забавлявайте се с нас!

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжалявам, че прочетенето не ви хареса!

Помогнете ни да я подобрим!

Как можем да подобрим тази статия?