Рамки за очила ROLF Spectacles

марка очила rolf spectacles

Очилата Rolf Spectacles се произвеждат в  сърцето на Тиролските Алпи. Те се изработват ръчно и до пазара достигат само най- добрите модели като всеки от тях е уникален.

Създаване

Създателят им Роланд Улф е мечтател и пълен с идеи. Служителите му са тези, които опитомяват креативният гении у него и пренасят визуализациите му върху рамките. Очилата Rolf са не само естетически издържани, но са и удобни.

Изработка

making 1 making

Изработването на очила от дървен материал, не е иновация за оптичния пазар, но Rolf Spectacles внасят в изработката си, семена на растения от семейството на  “Euphorbiaceae”, наричани понякога еуфорбиa. Този материал има удивителна устойчивост. Растенията се отглеждат в тропически климат, без каквито и да е модификации. Израстват бързо и стават много високи само за четири месеца, като цъфтят всяка година. Това прави материала по- благоприятен за околната среда и е перфектна основа за колекция очила, която да отговори на съвременните търсения.

Между изработката на очилата и заготовките има 82 работни стъпки, и безброй часове ръчен труд. Майсторите на Rolf са заобиколени от невероятен фон, които се пренася в очилата, излъчващи духа на природата.

Награди

medal rolf spectacles

Моделите на Rolf Spectacles имат множество награди, една от който е Silmo d’oro през 2018, на модела Deville 91 от колекцията „Evolved”. Моделът печели отличието благодарение на иновативната си шарнирна връзка, изработена от плътно компресирано дърво и натурален каучук. Съчетава в себе си изключителна здравина на дървените очила от новата ера.

Водени от желанието си за създаване на иновации, специалистите създават колекция за нежния пол от титан. Висококачествения материал се изработва по специален, оптимизиран метод. Очилата са от три части, което ги прави изключително леки, адаптивни и устойчиви.

Освен всичко това, фирмата произвежда и очила с елементи от камък, чрез които показват перфектната симбиоза от природни материали.

 Да правилно прочетохте, камък. Ние от Очилат свят определено сме впечатлени от креативния дух на компанията. Хората сме част от природата и е чудесно когато и природата е неизменна част от ежедневният ни живот. Затова нека бъдем отговорни, защото очите виждат всичко, стига да сте с правилните очила.

Беше ли полезно?

Моля, оценете ни!

Оценка 5 / 5. Гласували: 1

Оценете първи!

Забавлявайте се с нас!

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжалявам, че прочетенето не ви хареса!

Помогнете ни да я подобрим!

Как можем да подобрим тази статия?